Wednesday, March 3, 2010

Připálený dobroty

Často, když se zamyslím nad tím, jakže přišla na svět některá z mých oblíbených chuťí, dojdu k tomu stejnýmu kuchařskýmu paradoxu: prudkým žárem: ne možná každý bude souhlasit s přísným termínem "přípálení", ale minimálně "pražení" to je. Příklady?
  • káva
  • čokoláda
  • karamel
  • buráky a pistácie
  • kůrka chleba
  • povidla (tady bych za to ruku do ohně nedal, ale myslím si, že i v tomto případě teplota přesáhne stovku)
Samý dobroty, a to jsem určitě na další zapoměl. Kdo ví, co dalšího může vzniknout šťastným omylem třeba právě ve vaší kuchyni?

Je to sice velká legrace, když děti kreslí krávu fialově, co takhle ale zkusit požádat dospělýho matematika (/programátora/manažera) aby namaloval semena kávovníku:) ?

No comments: