Často, když se zamyslím nad tím, jakže přišla na svět některá z mých oblíbených chuťí, dojdu k tomu stejnýmu kuchařskýmu paradoxu: prudkým žárem: ne možná každý bude souhlasit s přísným termínem "přípálení", ale minimálně "pražení" to je. Příklady?
Samý dobroty, a to jsem určitě na další zapoměl. Kdo ví, co dalšího může vzniknout šťastným omylem třeba právě ve vaší kuchyni?- káva
- čokoláda
- karamel
- buráky a pistácie
- kůrka chleba
- povidla (tady bych za to ruku do ohně nedal, ale myslím si, že i v tomto případě teplota přesáhne stovku)
Je to sice velká legrace, když děti kreslí krávu fialově, co takhle ale zkusit požádat dospělýho matematika (/programátora/manažera) aby namaloval semena kávovníku:) ?
No comments:
Post a Comment